Kursinnehåll

 

Kurs i Medelhavssegling – Turkiet 2014

Är du nybörjare eller seglare med erfarenhet? Det spelar ingen roll, vi anpassar nivån efter dina förutsättningar så att du genast finner dig tillrätta och får en skön seglingssemester samtidigt som du går i seglarskola.

Kurs i Medelhavssegling är ett sätt för alla att på ett enkelt, trevligt, lärorikt, lättsamt och bekvämt sätt lära sig mer om seglingsförhållanden i Medelhavet och samtidigt träffa nya människor under trivsamma förhållanden. Allt med det azurblå Medelhavet som närmsta granne…

Att gå på kurs under semestern kanske inte är det första man tänker på, men i gengäld får du ny kunskap och spännande upplevelser med dig i hem. Vem vet, två semesterveckor med seglingsutbildning blir kanske upptakten till ett intresse som varar livet ut?

Kunskap ger ett rikare båtliv

Övningarna ombord är givande, spännande och lärorika. Du märker snabbt hur de rätta handgreppen och känslan för segling infinner sig.

Kurs i Medelhavssegling innehåller knopövningar, säkerhetsaspekter, sjömanskap, genomgång av båtens delar motor och segel, transport av båt genom – eller runt – Europa, hamnpiloter, seglingssätt, guideböcker, segling på öppet hav såväl som i skärgård, navigation, sjökort, segeltrim, svajankring, tilläggning – med aktern – i (natur)hamnar och marinor.

Kurs i Medelhavssegling, varvat teori och praktik, sker dagtid under de seglingar vi gör med en ny destination varje dag. Alla elever ombord får prova på olika moment såsom: skeppare, rorsman, storsegeltrimmare, försegeltrimmare, ankarspelsansvarig med mera.

Kurs i Medelhavssegling är ett kul sätt att uppleva en aktiv semester. Vi gör seglingar bland fantastiskt vackra öar och lugna vatten. Under dagen finns det tillfälle att göra strandhugg med utrymme för lunch och bad.

Michael, skeppare och instruktör: “Den mystik som råder kring segel och segling ska vi med Kurs i Medelhavssegling, både praktiskt och teoretiskt, försöka att klargöra. Ett segel är precis vad det ser ut att vara, inga insydda hemligheter eller “hokuspokus”. Att segla optimalt är möjligt för alla, bara viljan finns”.

Syfte och målsättning

Kurs i Medelhavssegling vänder sig i första hand till seglare som har planer på att segla i Medelhavet i charterbåt eller med egen båt där deltagarna ska vara aktiva med skepparen som instruktör.

Carin och Michael: “Kurs i Medelhavssegling är uppbyggd kring en väl genomtänkt och fungerande kursplan som tillsammans med en bra kurslitteratur borgar för en lyckad seglingskurs. Med ett dokumenterat dag-för-dag program genomförs Kurs i Medelhavssegling under två veckor för att avslutas med en examen.”

“Ett stort engagemang och bra kvalitet genomsyrar Kurs i Medelhavssegling där vi som instruktörer står för inspirationen, kunskapen och tryggheten. Genom att låta våra personliga erfarenheter, varvat med teori och praktik, sätta sin prägel på Kurs i Medelhavssegling kan vi ge dig som elev och deltagare en unik seglingsupplevelse, tillsammans med praktiska övningar, i den turkiska övärlden.”

“Med Kurs i Medelhavssegling vill vi vara det mest naturliga och bästa valet för en kurs i Turkiet. Som instruktörer i vår seglarkurs bidrar vi med en stor och bred kunskap om segling, navigering, säkerhet, väder, vindar, ankring, förtöjning, sjökort och båtlivet i Medelhavet i allmänhet och för Turkiet i synnerhet.”

“Målet med Kurs i Medelhavssegling är att ge dig som elev och deltagare ett ökat intresse för segling i Medelhavet. Vi vänder oss, i första hand, till seglare som har planer på att segla i Kroatien, Grekland eller Turkiet i charterbåt eller med egen båt men alla som vill lära sig segla är välkomna.”

Att gå en segelutbildning i Kroatien, Grekland eller Turkiet kan kanske ge dig nya vänner och en helt ny livsstil…