Referenser

Spontana kommentarer och citat ur logg- och/eller gästboken…

Åsa och Per-Erik från Tyresö.

“Vi önskar er många härliga seglingar i Grekland och Turkiet”

Maria och Magnus från Limhamn

“Det är bara att konstatera; konceptet med cabin crew är helt lysande. Ert engagemang för att få oss som gäster att trivas överträffade alla våra förväntningar. Det var bara att luta sig tillbaka och njuta av seglingen, maten och de vackra omgivningarna.” “Vi ser fram emot att få komma tillbaka och segla med er.”

 Peter, Morgan, Jan, Jerre och Mikael från Göteborg.

“Det var en osannolik, fantastisk och makalös vecka vi upplevde ombord på Windjammer. Känslan är fortfarande overklig (var det en dröm?). Det mest positiva, förutom vädret och ön Hydra, var den fina servicen med frukost och lunch. Vi uppskattade också det tillmötesgående som både skepparen och värdinnan visade när det gällde både val av hamnar och flexibilitet rörande mattider. Vi kommer att rekommendera andra att segla med er och ser själva fram emot att komma tillbaka som gäster i framtiden.”

“Tack för ett professionellt upplägg och väl genomfört arrangemang!”

Magnus (igen!) från Limhamn

“Efter en mycket lyckad vecka förra året bestämde jag mig för att resa med S/Y Windjammer i år igen. Det blev utan frugan denna gången då hon var i 6:e månaden och magen mest varit i vägen. Det bar iväg till Cykladerna denna gång, mycket vackra öar med fina små byar. Som vanligt bjöds det på som vi säger i Skåne ”goer mad och möed mad i rättan tid”. På kvällarna blev det läsning samt poker och många skratt där emellan. Det blev som vanligt en mycket bra resa med bra vindar som gav fin segling på 8,5 kn.”

“Tack en än gång för en oförglömlig resa” 

Pia från Varberg, Christina från Vårgårda, Eva och Ove från Almunge.

 “De förväntningar vi hade innan vi reste till Grekland kom till fullo att infrias. Det var en härlig vecka med mycket segling och mysiga hamnar. Bra att varva teori och praktik i seglarskolan. Frukost och lunchmenyerna var perfekta i det varma klimatet. Veckan med er i Windjammer var mycket härlig och givande på alla sätt. Vi fick med oss fantastiska minnen och det ska bli jättekul att se bilderna. Tack för många fina bilder! Jag satt länge och tittade på bilderna tillsammans med en av mina söner. Minnena kom tillbaka, vi hade verkligen en härlig vecka. Jag längtar tillbaka. Vi vill väldigt gärna segla med er fler gånger, jag kanske kan få med mig några av barnen.”

“Vi önskar er lycka till och hoppas att det ska gå riktigt bra för er.”

Ann-Charlotte och Ole från Älta. Roland och Daniel från Halmstad

“Perfekt vecka! Kan det bli bättre? Vädret, seglingen, maten, öarna… Vi kom till ställen (Delos, Batsi och ankarviken på Xero) som man normalt som turist inte kommer till. När vi kom till Xero började vi skymta botten redan på 16 meters djup. Helt otroligt, viken var som lagun i Västindien (fast utan palmer) och vi var helt ensamma.” “Seglarskolan var mycket informativ, nyttig och lärorik. Tack för ert tålamod… Och tänk, på midsommarafton serverade värdinnan matjessill, färskpotatis, ägg, gräddfil och svensk nubbe!” “Tack för en mycket trevlig, innehållsrik och lärorik vecka. Allt fungerade perfekt, från väder till segling, och ni var både duktiga och trevliga, så nog fick vi mersmak alltid.”

“Ha en bra fortsatt skön sommar och lycka till med er satsning på segling i Grekland!”

Gun och Kent från Hammarö samt Birgit och Per-Gunnar från Partille

“Tack för en härlig vecka tillsammans. Omväxlande med segling, kulturella upplevelser, matupplevelser och härliga bad. Maten ombord var helt perfekt! Upplägget på resan likaså!

Våra förväntningar har infriats till 105 %, så vi kan verkligen rekommendera en Windjammer-vecka med Mikael och Carin.”

 Anna-Karin och Lars från Gottskär samt Stefan och Daniel från Göteborg.

“Tack för en härlig seglingsvecka. Kul att få testa på gennakersegling i lagom vind. Sista dagen i Tempelviken är något att minnas när kvicksilvret står på -10 hemma!”

“Detta ska rekommenderas till våra vänner. Tusen tack till Micke och Carin för en kanonvecka.”

“En av de bästa resorna jag upplevt, första gången jag är i Grekland och det är fantastiskt vackert. Men kappseglingen var bäst, 13 m/s blåste det och vår båt kom på 2:a plats.”

Annie och Hasse från Stockholm samt Mia och Thomas från Solna.

“Tack för en härlig vecka i Grekland o dess öar. Fina dagar med segling, vackert väder o Ert trevliga värdskap.”

Anita och Hasse från Larv.

”Solig semestervecka.”   “En skoter em på Nisiros.”   “Michaels första bad 8 juni (26,1 grader).”   “Enastående seglingsvecka.”   “Svaga och starka vindar.”   “Tryggt i hamn vi kom varje kväll.”   “Enorma vyer.”   “Ro och vila vi fått.”   “Suverän service.”   “Ett minne för livet.”   “Genackersegling i tre dagar.”   “Lipso och Plati våra favoriter.”   “Idealiskt seglingskoncept.”   “Naturskönt.”   “G…….

Anita o Hasse mönstrar av med ett stort TACK.”    

Emma och Fredrik från Karlstad

“Det var skönt att träffa er igen och med egna ögon sett att ni funnit er egen plats i tillvaron igen. Även om ni skriver en hel del i resedagboken så ger det inte riktigt samma intryck som att se det med egna ögon. Vi har nu delat en vecka med er och det har varit en bra vecka! Vi behövde båda avkoppling och det har vi fått här.”

“Tack för den här gången.”

Ann-Charlotte och Ole (igen!) från Älta och Pia och Torsten från Höör.

“Nu har vi seglat för andra gången med er och det har varit lika lyckat båda gångerna. Sol, segling, mat, sällskap, restauranger, orter, allt har varit av högsta märke och klass. Kunskaperna vi fått om segling har vi fått med oss till vår egen segling i Sverige. Vi önskar er lycka till med er fortsättning i Medelhavet och även efter denna, var den än blir.”

“Tack för en härlig vecka!!!”

“En vecka med knot och skot har nu gått, många lärdommar vi fått. Segel före motor, tycker Mikael och Karin som regel”

“Tack för en mycket trevlig vecka.

 Cecilie, Magnus, Christian, Henrik och Johanna från Göteborg.

“Familjen B…… med tre livliga barn har spenderat en mycket trevlig seglarvecka men Karin och Mikael på S/Y Windjammer. Vår odyssé har bjudit på teoretisk och praktisk seglarkunskap samt många trevliga pratstunder, god mat och underbara bad. Introduktionsveckan till segling har avlöpt väl och alla 5 är inställda på att segla vidare!”

Annbritt och Curt från Eskilstuna.

“Ett koncept som fungerar! Efter en vecka med Carin och Mikael konstaterar vi att våra förväntningar har infriats. Avkoppling, god mat, varierande väder och orter med lättsamma värdparet har gett oss valuta för pengarna. Goda tips från köket såväl som från kapten kommer att praktiseras på hemmaplan. Med visst vemod mönstrar vi av men hoppas vi kan ha kontakt i framtiden.”

“Tack för en väl genomförd vecka!” 

Gunlög, Kerstin och Margareta från Göteborg.

“Navigare necesse est tyckte de gamla romarna. Tre damer från Göteborg tycker detsamma. Vi har haft två underbara veckor från det karga Paros, genom Korintkanalen till det grönskande Scorpoio och Lefkas. Seglingen har varit omväxlande från 17-20 m/s till stiltje. Tyvärr kunde vi bara ha uppe gennakern en liten stund. Det blir mer nästa gång. Under vår seglats har vi haft sällskap av tonfisk, pelikaner och delfin. Redarparet Carin och Mikael har skött om oss på bästa sätt. Vi har njutit av Carins goda luncher och känt oss trygga med Mikael vid rodret. Nu sitter pålsteken som den ska!

Agneta och Göran från Malmö.

“Sicken vicka vi hatt – det har varit både lärorikt o glatt. Med Michael vid rodret o Carin breve fanns det inget som kunde gå på sne. Att lära sig av er smakar bara mer så vi hoppas att våra möten blir fler.”

“Nu åker vi härifrån med massor av ny kunskap, många glada samtal i minne, en ond vinscharm och Göran en upptäckt rikare men kanske en ny karriär som Pilotförfattare.”

“Tack Carin för all god mat & dricka och tack bägge för uppvaktningen på min födelsedag. Välkomna till Malmö eller Sölvesborg.”

“Stort tack från två bruna nordbor.”

Hans, Jerre, Jan, Mikael och Peter (igen!) från Göteborg

“Tack för en fantastisk vecka med sol och god mat. Karin stått i köket och sätt till att vi har fått både frukost och lunch. Mikael har seglat med skicklighet och säkerhet.

Kurs i Medelhavssegling 2013

 Evy och Hans, Inger och Jan samt Katharina och Niklas

 Se/läs mer Kurs om Medlehavssegling i nedanstående artikel

Artikel från Odyssé nummer 4 2013

Transportsegling från Koper i Slovenien till Split i Kroatien

Bilderna nedan är från en transportsegling mellan Koper i Slovenien och Milna på ön Brac i Kroatien, en sträcka på 230NM. Båten var en Bavaria 42, S/Y Joker, som ägs av Christina och Leif från Göteborg. Vädret var vackert men kallt. Seglingen skedde i februari 2008. Vi hade minusgrader på nätterna och en dagstemperatur som höll sig runt 12 grader.

Transportsegling från Lavrion i Grekland till Göcek i Turkiet…

…utförd åt Navigare Yachting. Vi seglade en Jeanneau 509 årsmodell 2012 som hade fem (5) hytter och fyra (4)toaletter ombord. Kändes något “owerkill”… Distansen var cirka 350 NM – via Kea, Paros, Astipalia, Symi, Rhodos och Fethyie – mestadels med moderata vindar. Lufttemperaturen var som en något kylig svensk sommar vilket var helt okej med tanke på att det var i början av mars.

“Bra jobbat gubbar… och dessutom två dagar snabbare än beräknat.”