Om oss

 

Vilka är vi?

Vi, Carin och Michael Schweizer, arbetar som skeppare, vice skeppare samt som instruktörer på Kurs i Medelhavssegling.

seglarskola i medelhavet

Under fem år (2006 – 2010) har vi samlat på oss en gedigen och bred erfarenhet genom våra egna seglingar, en del av tiden med chartergäster ombord, i östra Medelhavet.

Under våren och sommaren 2010 deltog vi i EMYR (Eastern Mediterranean Yacht Rally) och då besökte vi Turkiet, Cypern, Syrien, Libanon, Israel och tillbaka västerut upp genom Kroatien med avslut efter 23 månader i Slovenien där vi tog hem båten på trailer till Sverige.

Efter att under denna period ha seglat över 6 000 distansminuter och besökt mer än 150 hamnar kan vi ge dig som deltagare många råd och tips var de bästa pärlorna – hamnar och öar – som du ”måste” besöka, finns. Och kanske de du inte ska besöka…

Carin har arbetat inom hotell och restaurang men arbeter idag på kontor som redovisningsassistent. Carin har seglingserfarenhet från Sverige, Grekland, Turkiet, Syrien, Libanon, Israel och Kroatien och innehar förarintyg, VHF (SRC)-certifikat samt NFB seglarintyg 1 och 2.

Michael är marknadsekonom och arbetar idag som säljare. Har även arbetat som instruktör för GKSS seglarskola i Göteborg och har seglingserfarenhet från Skandinavien, Grekland, Turkiet, Syrien, Libanon, Israel och Kroatien.

Michael innehar förarintyg, kustskepparintyg, skepparexamen, utsjöskepparintyg – motsvararande det engelska Yachtmaster – båtmekanikerintyg, radarintyg, NFB seglarintyg 1-2-3, kanalintyg, VHF (SRC)-certifikat och CMAS:s sportdykarbevis.

När hjärtat slår ett extra slag…

Ditt hjärta hoppar till. Världen stannar. Allt som innan betydde något är helt plötsligt meningslöst. Din blick hänger kvar. Värmen sprider sig i kroppen. Du får tänka på att andas för att inte dö. Du blir svag och stark på samma gång. Din kropp sväller inombords och alla rationella tankar krossas av känslan av att faktiskt bara våga följa hjärtat. Du vet inte var du ska ta vägen. Men du vet exakt vad det är…

När vinden fyller seglen, båten kränger och skjuter fart, solen skiner i ditt ansikte, hur saltvattnet sakta torkar ditt hår, ljumma vindar smeker den nakna huden och delfinerna leker framför fören – allt är i total harmoni. Det kallas seglingens magi…

Och du som trodde du hade upplevt allt. Att inget skulle få dig att tänka annorlunda. Att inga fler pilar från Amor skulle kunna tränga in i ditt redan kärleksfulla hjärta. Men det hände. Och nu står du här och undrar hur en seglingsupplevelse har gjort dig lika knäsvag som en tonåring på skoldansen.

Du står nu inför ett livsavgörande ögonblick. Ska du surfa på livets oförutsedda våg eller stänga ögonen och fortsätta och fortsätta på din trygga väg och hoppas att du gjorde rätt val?

Kom ihåg att det är värre att ångra något du inte gjort än att ångra något som ditt hjärta sa åt dig att göra. För du är väl en människa som lyssnar på ditt hjärta?

Om du bestämt dig för att följa ditt hjärta – gör (hjärt)slag i saken och anmäl dig till Kurs i Medelhavssegling i Turkiet.